JIJ! – een personal story in 1 dag

Presenteer jezelf overtuigend met een personal story
+ Kleine groepen (6-8 personen)
+ 1 intensieve trainingsdag en een terugkombijeenkomst na 12 weken
+ Onder begeleiding van professionele journalisten, trainers en coaches

Opbrengst van een trainingsdag
+ je hebt een ‘personal story’ die je bijvoorbeeld voor een brief, linked-in profiel, website of presentatie kunt gebruiken;
+ je kunt jouw waarden, en visie benoemen en aangeven hoe die zich vertaalt in jouw werk;

Waarom een personal story?

Je beweegt je op steeds meer verschillende manieren door de wereld. Zowel online als offline laat je sporen achter die soms perfect passen bij jouw zelfbeeld, maar soms ook helemaal niet. Als mensen je vragen ‘wie ben je?’ of ‘wat wil je?’, is het soms moeilijk een goed antwoord te geven omdat je ‘zoveel bent’, en misschien ook wel ‘zoveel wilt’, maar dat niet altijd meteen weet te verwoorden.

JIJ! is een training waarin je leert jouw eigen verhaal goed te vertellen. Tijdens de training ga je aan de slag met professionele journalisten, coaches en presentatoren. Samen identificeer je allereerst de elementen uit je personal story, die je vervolgens aaneen smeedt tot een sterk en samenhangend verhaal. Tenslotte leer je dat op een overtuigende manier te presenteren.

JIJ! gaat er van uit dat een verhaal dat je graag vertelt, beter aanslaat bij je publiek en betere reacties oproept. Een ‘personal story’ helpt je om jouw waarden en doelen te benoemen en de volgende stappen te nemen in je loopbaan.

Inhoud van de training

Voorafgaand aan de trainingsdag maken wij een analyse van jouw online presentatie: hoe kom je over als je wordt gegoogled? Daarnaast maak je zelf vooraf de 16PF persoonlijkheidstest.

De dag zelf begint met een lekker ontbijt waar je de andere deelnemers (6-8 personen) op een informele manier leert kennen. Daarna zetten wij de basiselementen van een goede persoonlijke presentatie voor je op een rij. We leren je de kneepjes van story telling en de kenmerken van een sterk online profiel.

Daarna ga je zelf aan de slag. Je stelt jezelf voor aan de groep in een korte presentatie. Daarop wordt je door een professionele journalist geïnterviewd over je carrière, je c.v., je ambities en anekdotes uit jouw leven. De andere deelnemers en de trainer geven feedback en vertellen wat hen opvalt aan de manier waarop jij jezelf presenteert en wat ze daaraan sterk en minder sterk vinden.

In het tweede deel van de ochtend verzamel je bouwstenen voor je persoonlijke presentatie. Je voert twee verschillende persoonlijke gesprekken. In het eerste gesprek krijg je inzicht in je persoonlijkheid aan de hand van de resultaten van de 16PF-test. Ben je introvert of extravert? Ben je dominant of meegaand? Ben je experimenterend of behoudend van aard? Ben je enthousiast of bescheiden?

In het tweede gesprek kijk je samen met de trainer naar je online profiel. Daaruit pik je jouw sterke punten en waarden die als basis dienen voor je eigen personal story. De trainer vertelt wat haar opvalt aan je online presentatie, wat voor type je lijkt op het web en hoe dat verschilt met de indruk die je tijdens je presentatie maakte. Je krijgt tevens een advies op de punten waar je eventueel coaching op zou kunnen of willen hebben.

’s Middags werk je onder begeleiding aan jouw ‘personal story’. Je verbetert je persoonlijke presentatie en stelt je eigen profiel op dat jouw waarden, kwaliteiten, ervaring en ambitie op een aantrekkelijke manier verwoordt. Met dit verhaal kun je jezelf beter presenteren, ben je zelfverzekerder in zakelijke gesprekken, en versterk je je online profiel. Gedurende de middag komt onze fotograaf langs die in overleg met jou een foto dat jouw verhaal ondersteunt en die je kunt gebruiken voor je privé-presentaties.

Aan het einde van de dag presenteer je jouw nieuwe verhaal aan de groep.

We nemen afscheid met een borrel. Na drie maanden kom je nog een keer bijeen met de deelnemers en bespreken jullie met elkaar en onze gastheer/ gastvrouw jullie ervaringen van de afgelopen maanden.